Halvinta sähköä Valoen uuden teknologian  suomalaisilla paneeleilla

VALOEN TEKNOLOGIA

Valoen IBC -kennoteknologia

N-tyypin IBC-kennot ovat kulumattomia ja niiden käyttöikä on rajaton

Auringonvalosta voidaan tuottaa sähköä monella eri teknologialla. IBC (Interdigitated Back Contact)-kennot ovat vaikeampia valmistaa kuin muut markkinoilla olevat kennot, mutta ne tarjoavat merkittäviä etuja tehokkuudessa ja taloudellisessa käyttöiässä. 

IBC-kennot ovat tehokkaimpia sähköntuottajia. Kaksipuolisen Valoen IBC-kennon etupuoli muuntaa jopa 23 % auringon energiasta sähköksi. Kennon taustapuoli on suunniteltu myös keräämään heijastunutta auringonvaloa, mikä nostaa vielä tehokkuutta. Lisäksi alhaisen lämpötilan kerroin maksimoi energian saannon. 

Sähköntuottokyky on yli 50 % suurempi kuin perinteisellä kennolla. Aurinkosähköjärjestelmässä tämä tarkoittaa joko 50 % suurempaa tuottoa samalta pinta-alalta tai vastaavasti pienempää, edullisempaa järjestelmää.

Uudessa N-tyypin monokidekennossa kaikki kontaktit ovat kennon takana. Kennon etupuolella ei ole lainkaan metallijohteita, joten puhdas pinta optimoi sähkön tuoton sekä näyttää tyylikkäältä. 

N-tyypin pii on immuuni valon (LID= Light Induced Degradation) ja potentiaalin (PID= Potential  Induced Degradation) ajan myötä tuotantoa alentavalle vaikutukselle. Valon ja potentiaalin aiheuttama degeneraatio voi alentaa merkittävästi perinteisten korkean hyötysuhteen kennojen tuottoa. N-tyypin piikenno kestää käyttöä kulumatta antaen paneeleille kaikkein pisimmän käyttöiän.

IBC-kennot soveltuvat parhaiten taustajohdinpaneeleihin.

Valoen paneeleiden taustajohdinteknologia

   Taustajohdinteknologia tuo tehokkuutta, monikäyttöisyyttä ja pitkän käyttöiän

Taustajohdinteknologia edustaa paneelisuunnittelun uutta sukupolvea. Taustajohdinpaneeleissa aurinkoenergia johdetaan paneelin kokoiseen, sähköä johtavaan ja joustavaan piirikorttiin. Paneelin etupuoli jää näin kokonaan sähköntuotantoon ilman varjostavia metallijohtimia. Tämä patentoitu tuotantotekniikka välttää myös perinteisen valmistuksen juotosriskit. 

Taustajohdinpaneeleissa saadaan IBC-kennojen edut ja teho täysin hyödynnettyä. Valmistuksen korkea automaatioaste tuottaa tehokkaita, tasalaatuisia ja kestäviä aurinkopaneeleita. 

Lisäksi rakenne ja valmistustekniikka tekevät taustajohdinpaneelista monikäyttöisen. Paneelia voidaan tarvittaessa muotoilla käyttökohteeseen ja sitä voidaan kennot sopivasti valitsemalla myös taivuttaa. 

Valoe suunnittelee asiakkaittensa kanssa jo nyt aurinkosähkölle uusia käyttökohteita, joissa tavanomaisia paneeleita ei voida käyttää. Valoen IBC-paneelien suuri teho pudottaa ratkaisevasti kannattavuusrajaa uusissa sovellutuksissa.   

Tavoitteena tehokkuus, kestävyys ja pitkä käyttöikä

KULUMATTOMAT  IBC-KENNOT
Kennojen laatu on tärkein pitkäikäisten paneeleiden koko käyttöiän sähkötuoton kannalta. IBC-kenno säilyttää toimintakykynsä riippumatta paneelin käyttöiästä. Perinteinen kenno menettää ajan kuluessa tuotantokykyään ja alentaa paneelin taloudellista käyttöikää.

MAKSIMITEHOINEN PANEELIRAKENNE
Paneelin etupuoli on 100 %:sti sähköä tuottava, ei varjostavia metallijohtimia eikä myöskään juotosten aiheuttamaa kennojen vioittumisriskiä.   

VAHVA LASI-LASIRAKENNE
Lasi-lasirakenne antaa parhaan suojan mekaaniselle ja kemialliselle kulutukselle. Lasi-lasirakenne suojaa parhaiten UV-säteilyltä, kosteudelta, tuulelta ja muilta ympäristöhaitoilta sekä säilyttää ikääntyessään hyvin paneelin sähköntuottokyvyn.  

KAKSIPUOLINEN SÄHKÖN TUOTTO
Kaksipuoliset lasirakenteiset aurinkopaneelit tuottavat edullisinta sähköä, koska taustapuoli kerää myös sähköä heijastuneesta valosta.

VOIMALAITOKSEN SUUNNITTELUN OPTIMOINTI
Tehokkaat paneelit alentavat voimalaitoksen investointikulua, koska tarvittava sähkön määrä saadaan pienemmällä paneelimäärällä.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS
Valoen tuotantoteknologia perustuu hajautettuun, automatisoituun paneelituotantoon, jolla on pienempi hiilijalanjälki kuin Kaukoidän massatuotannolla.    

Taustajohdinpaneelit eivät myöskään sisällä myrkyllistä lyijyä ja ovat siten lopuksi kierrätettävissä.
   

VALOEN TUOTANTO

Kennoja Vilnasta, paneeleita Mikkelistä

Chrome II (lasi-lasi-taustajohdin)-paneeli on nyt kaupallisessa tuotannossa Mikkelissä. Paneeleita valmistetaan automatisoidulla linjolla 1-3 vuorossa sesongista riippuen. Yhdessä vuorossa työskentelee 4-6 henkilöä. 

Tehdas osallistuu myös tuotekehitysprojekteihin, jotta testauksia voidaan suorittaa tuotantomittakaavassa .

Keväällä 2018 Valoe aloitti oman IBC-kennon kehitysprojektin ostamalla Italiasta kennolinjan. Kennon kehitys jatkui yhteistyössä liettualaisen Solitekin kanssa, jolla oli ennestään kennojen valmistuslinja. Solitekin linjaa muokattiin vuoden 2018 aikana Valoen kennontuotantoon sopivaksi.  

Helmikuussa 2019 Valoe osti Solitekin kennotuotannon ja aloitti ISC-Konstanzin kanssa Italian ja Solitekin linjojen muokkaamisen IBC-kennon tuotantoon.  IBC kennotehtaan tuotannon suunnitellaan käynnistyvän loppuvuodesta 2019. 

 Laatu ja työturvallisuus ovat meille tärkeimpiä. On hienoa, että Mikkelissä tehdään maailman luokan aurinkopaneeleita  

Ilkka Kujala

Valoe, Paneelituotanto

VALOEN TUOTTEET

Chrome II -aurinkopaneeli

Yksipuolinen taustajohdinpaneeli

Suomessa valmistettu yksipuolinen lasi-lasipaneeli, joka soveltuu kaikille kattotyypeille ja pystyasennukseen (esim. julkisivut).
  
Spesifikaatio:
 
· Kestävä lasi-lasirakenne
· Erikoispinnoitettu etulasi vähentää likaantumista
· MWT-kennot – ei metallointeja/kytkentöjä kennon etupuolella
· ei LID tai PID rappeumaa, matala lämpötilakerroin
· 295-310 Wp 
· mitat 1619 x 988 x 35 mm, paino 21,1 kg (kehystettynä)

25 vuoden tuotetakuu
40 vuoden sähköntuottotakuu

Tuotannossa Valoen Mikkelin tehtaalla

Valoe Chrystal 

Yksipuolinen IBC-paneeli

Uuden sukupolven suomalainen yksipuoleinen lasi-lasipaneeli, joka soveltuu vinokatoille ja pystyasennukseen (esim. julkisivut). 
60 IBC-kennoa. Saatavana mustaksi anodisoidulla kehyksellä tai ilman.
  
Alustava spesifikaatio:

·   Kestävä lasi-lasirakenne
·   Erikoispinnoitettu etulasi vähentää likaantumista
·   IBC kennot – ei metallointeja/kytkentöjä kennon etupuolella
·   n – tyypin kenno, ei LID tai PID rappeumaa, 
    matala lämpötilakerroin
·   355-375Wp 
·   mitat 1668 x 1005 x 5 mm, paino 19,8 kg (kehyksetön)
·   mitat 1674 x 1011 x 35 mm, paino 21,4 kg 

  
Saatavilla loppuvuodesta 2019.

Valoe Chrystal Twin  

Kaksipuoleinen (Bifacial) IBC-paneeli

Uuden sukupolven suomalainen kaksipuoleinen lasi-lasipaneeli. 

Alustava spesifikaatio:

·   Kestävä Lasi-Lasi rakenne
·   Kaksipuoleinen rakenne – 
    tuottaa sähköä myös paneelin takapuolelta
·   144 puolikennoa
·   530-560 Wpe 
·   mitat 1980 x 1005 x 5 mm, paino 19,8 kg (kehyksetön)
·   mitat 2046 x 1011 x 35 mm, paino 26,4 kg 

Saatavilla loppuvuodesta 2019.
 

Valoen aurinkosähköjärjestelmät

Suomalainen paneelivalmistus ja oma järjestelmäsuunnittelu takaa Valoen aurinkovoimaloiden toimivuuden ja pitkäikäisyyden Suomen ilmasto-olosuhteissa.

Oikean kokoinen järjestelmä oikeaan paikkaan
  
Jokainen aurinkosähköjärjestelmän asennuskohde on aina yksilö, eikä yleistä mitoitussääntöä ei ole olemassa. Suunnittelijamme mitoittavat kohteeseen oikean kokoisen järjestelmän sähkön tarpeen mukaan. Valoen oman asiantuntemuksen lisäksi suunnittelussa hyödynnetään alan viimeisimpiä suunnitteluohjelmistoja ja alueen säähistoriaa. 

Oikein asennettu on avain oikeaan lopputulokseen
  
Valoe noudattaa asennuksissaan kaikkia voimassaolevia standardeja, näin varmistetaan aurinkosähkövoimalan turvallisuus ja pitkä käyttöikä. Omilla asentajilla ja koulutetulla asentajaverkostolla on vankka kokemus kaiken kokoisten järjestelmien asennuksesta. Myös jälleenmyyjien asennusverkoston on täytettävä Valoen asettamat laatukriteerit.
  
Osoituksena korkeasta kotimaisuusasteesta, Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Valoelle avainlipputunnuksen

 Meille on tärkeää toimittaa asiakkaalle kestävä voimalakokonaisuus, missä kaikki on tarkkaan suunniteltu ja rakennettu markkinoiden parhaista materiaaleista.    

Teemu Pulkkinen

Valoe, Asiakasprojektit