Lehdistötiedote: Mikkeli 20.8.2019

   Valoelle 12 miljoonan aurinkokennojen toimitussopimus USA:sta

Suomalaisella aurinkosähköteknologialla on kysyntää. Valoe Oyj on solminut IBC-aurinkokennojen toimitussopimuksen merkittävän yhdysvaltalaisen asiakkaan kanssa. Sopimuksen arvo vuodelle 2020 on noin 12 miljoonaa dollaria. Osapuolet ovat sopineet, ettei asiakkaan nimeä toistaiseksi julkaista.  

Valoen uusi IBC-kenno, jota yhtiö kehittää yhdessä eurooppalaisten tutkimuslaitosten kanssa, on tällä hetkellä tehokkainta teollisesti valmistettavaa kennotyyppia. Korkea hyötysuhde ja kestävyys ovat kysytyimmät ominaisuudet aurinkopaneelimarkkinoilla, koska tehokkaiden ja pitkäikäisten paneeleiden käyttöaikana tuotettu sähkö on kustannuksiltaan halvinta (pienin LCOE= the Levelized cost of Energy). Valoen IBC-kenno on kulumaton, eikä se myöskään menetä tehokkuuttaan vanhetessaan. Pitkä käyttöikä ja ekologinen tuotantotapa merkitsevät pienintä hiilijalanjälkeä sekä kierrätettävyyttä, mitkä ovat nousemassa tärkeiksi kriteereiksi paneelimarkkinoilla. 

Valoe sopi helmikuussa 2019 ostavansa liettualaisen Solitekin aurinkokennoliiketoiminnan Vilnasta. Kaksipuoleiset ja suuritehoiset IBC-aurinkokennot on tarkoitus valmistaa Liettuan tehtaalla, jonka valmistuslinjojen muunnostyö IBC-kennoille sopivaksi on käynnissä.